Ett barn behöver så mycket kärlek

När klockan ringer kvart i sex på morgonen så hoppar man inte direkt upp ur sängen. Men tanken på alla söta barnen gör susen. När man närmar sig grinden till nursery (där de små barnen bor) kommer de springandes fram till grinden och möter än med ett leende. De ställer sig med öppna armar och säger ”me, me” och vill att man ska lyfta upp dem. Deras ögon är stora åh varma och det gör ont i hjärtat av att inte kunna lyfta upp alla och krama om dem.

Barnen som kommer hit har en tung resa i bagaget. En resa som vi som aldrig har varit med om heller inte kommer kunna förstå. Barnen kommer inte hit för att föräldrarna är på semester eller för att det är roligt att bo här. De kommer hit för att de inte längre kan bo där de tidigare bott. Anledningarna är olika och jag vet inte barnens bakgrund, vilket jag tror är tur då det skulle vara väldigt tufft. Många barn kommer från en uppväxt där de inte fått den värme och kärlek ett barn behöver. Kanske har deras föräldrar slått dem eller så har föräldrarna lämnat barnen. Många gånger är alkohol ett problem för relationen mellan föräldrarna och barnen och flera barn saknar föräldrar. Vid flera tillfällen känner man att man inte räcker till, man vill ge barnen så mycket tid och kärlek som man kan. Jag önskar många gånger att jag kunde klyva mig så att barnen slipper att slåss och bråka över att få sitta i knät eller hålla enns hand.

När de kommer hit till detta center är det folk som ser dem, bryr sig och tycker om dem. Här får de bo i väntan på att situationen hemma ska bli bättre eller i väntan på en fosterfamilj. På detta ställe finns det mycket kärlek och glädje och jag är så tacksam för att jag får vara med i detta fantastiska gäng! Barnen bor redan, efter 3 veckor långt in i mitt hjärta!