Wi-fi:ets återkomst och bilder från förskolan!

Var är jag ens?

Klara Lindqvist, som går Volontärlinjen Global på Mullsjö folkhögskola, bloggar från Sydafrika

Efter en veckas sjukdom och en veckas ickefungerande internet är vi nu back on track, tillbaka på förskolan och med ett Wi-fi som levererar som aldrig förr (obs överdrift)!
Sen jag senast skrev har vi hunnit med mycket. Vi har bland annat träffat sjuksköterskan Jackie som vi skulle få följa med i olika projekt och varit med henne på ett soppkök som delar ut mat till gamla människor. Vi fick vara med och be för många gamla som hade ont i kroppen och det var väldigt fint, även om vi inte pratar samma språk som dem. Jackie hade även med sig sin “mobila klinik”, vilket bestod av olika enklare mediciner som de gamla kunde behöva. Mycket painkillers. Nästa onsdag ska vi få följa med en man som jobbar för samma organisation som Jackie till en läxhjälp i ett township närmare där vi bor.
Idag tog jag med mig kameran till förskolan och försökte ta så mycket kort som möjligt på barnen och byggnaderna. Barnen blev väldigt exalterade, lite väl exalterade så många bilder blev endast händer och suddiga close-up ansikten. Men här har ni i alla fall ett urval på lite bilder som blev någorlunda representativa!

Här inne har finns det matsal och Mama Viviannes kontor.

1

Byggnaden med alla klassrum. Älskar att alla väggar är täckta av målningar.

2
3

4

Lite hopprepshoppning som vi brukar strukturera upp på rasten, mest genom att skrika “baneni” (kö) för att motverka kaos.
5

Wendy! Lite ett favoritbarn om man får ha sånna…

6

Nosipo och Pamela/Inesha (folk verkar ha flera namn, jag kallar henne med Inesha). Också lite favoriter…

7

Inne i matsalen. På bilden är det bara en del av fyraåringarna, både fyra- och femåringarna är ca 100 st. Mycket ljud.

8

Anna fläktar på i ett försök att få gröten att svalna.
9

En av de olika sorters gröterna som barnen får till frukost.
10

11

Inesha och Vanessa. De är så fina!

12

Urgullig bebis man ibland fått trösta.

13

Vi har även börjat hålla lite egna lektioner med mindre grupper barn från Grade R (femåringarna). Har bilder på det också, så det kommer mer om det i ett senare inlägg!
14