Att få se barnen utvecklas

Det är så kul att se när barnen utvecklas. Jag kollar tillbaka på bilderna jag tog i början av min tid här och vissa av barnen är jätte små jämfört med nu. De växer verkligen fort! För ca 3 månader sedan kom en två årig flicka med sina syskon hit till centret. Jag minns så väl första morgonen när barnen satt och kollade på tv och den här lilla flickan satt och grät. Hon hade kommit till en helt ny plats med nya människor som tar hand om henne samt många barn som leker, skrattar och gråter. Hon satt och kollade ut i tomma intet, man fick ingen kontakt med henne på flera veckor. Hon rörde inte en min. Men med tiden blev hon allt bekvämare och började visa lite känslor. En dag när jag och Johanna, (en annan volontär) var i nursery och lekte med barnen började denna lilla tjejen att prata fåtal ord. Vi vet inte vad hon sa då hon pratade zulu men vi blev så glada av att hon pratade. Idag går hon runt och säger mitt namn hela förmiddagarna, hon sjunger, dansar och har alltid ett leende på läpparna.

Samma situation var det med en yngre flicka. Hon ville att man skulle bära henne och så la hon sitt huvud mot ens bröst. Förra veckan lärde sig den här flickan att gå och hon leker nu för fullt med de andra barnen.

IMG_5203