Capetown

DSCN1462

I tisdags morgon tog jag flyget till Capetown för att ha lite semester. Där mötte jag upp Felix och Johanna, två volontärer som åkte härifrån förra veckan för att resa runt i Sydafrika innan de återvänder till Sverige. Vi hade fem trevliga dygn tillsammans med mycket shopping, fika, kollade på pingviner och vi tog upp även oss på table mountain i hopp om att kunna se hela staden från berget. Men typiskt nog kom ett tjockt molntäcke in över staden precis när vi kommit upp, så vi såg bara massa moln.

Capetown var en trevlig stad. Det kändes dock inte som man var i Afrika när man var där. Det fanns flera stora fina shoppingcenter med stora kedjor till affärer, fina restauranger längst havet, bussar som gick i linjer, dyra fina bilar och fina vägar utan potholes. Men det fanns även stora områden av kåkstäder där folk bor i plåtskjul och tvättar sina kläder i en balja. Jag såg folk som sov i parker och en familj som bodde i ett dike. Det hade precis regnat klart när vi åkte förbi där och de torkade sina kläder på staketet vid bilvägen.

Jag hade en trevlig vecka och det var skönt att komma bort lite från arbetet och vardagen här. Det är intensivt och energikrävande att jobba med barn, men fantastiskt! Att stanna upp i vardagen för en kort stund kan vara väldigt viktigt då man ofta inser hur mycket man uppskattar det man gör och är i. För mig var det så, jag saknade barnen jättemycket och ska njuta åh ta vara på varje sekund mina (endast!!!) 6 veckor här!DSCN1428DSCN1457DSCN1462DSCN1384DSCN1406DSCN1455