Dag 25 – kuri kupisa

Johanna Lann läser volontärlinjen Global på Mullsjö folkhögskola. Hon och några av hennes klasskamrater är i Zimbabwe och jobbar på ett barnhem i Masvingo.

Kuri Kupisa = Det är varmt! Så väldigt varmt. Vi behöver regn…

Förövrigt så jobbar vi med förskolebarnen igen den här veckan. Igår höll jag i en lektion om ”Shapes: triangles, squares, circles and rectangles”. Jag ritade på tavlan och barnen fick alla rita figurerna på sina papper, med rätt antal hörn. Det tog ett tag och det var en del språksvårigheter, men det gick ändå över förväntan bra, med tanke på att läraren bara gav mig en ungefärlig uppgift, lite papper och kritor och gick därifrån…

Nu har vi fått lite ‘topics’ att förbereda uppgifter kring till lektionerna på torsdag och fredag. Det ska bli kul, men det är inte helt lätt att förbereda uppgifter för barn 3-5 år som pratar ett annat språk. Men att planera lektioner är ju å andra sidan något jag verkligen tycker är kul. Något annat som är väldigt roligt att höra att barnen lär sig våra sånger och att de till och med sjunger på svenska.

I övrigt är det lite rörigt på barnhemmet, en av killarna som är 14 år har rymt och en annan kanske inte får stanna och det är fortfarande oklart vart de små bebisarna som kom förra veckan ska ta vägen. Men vi har trots det haft väldigt roligt med barnen som är där. Jag har spelat mycket memory med barnen, ett som jag tagit med mig hemifrån.

Idag är vi lediga och jobbar med våra projekt och förbereder lektionerna inför imorgon och fredag och igår kväll kom mina värdsyskon Tatenda och Shumirai hem, vilket är väldigt roligt! I helgen tog jag Sofia och David oss in till stan på egen hand och kollade runt lite. Är lite stolt över att jag och Sofia lyckades köra i den kaosartade trafiken i stan. På söndagen var det kyrkan och brai (grillning) på kvällen i Caravan Park med familjen. Ganska lugn helg.

På lördag hoppas vi att vi ska till Great Zimbabwe med värdfamiljen. Mer om vad det är och hur det var får ni förhoppningsvis veta nästa gång.
12696461_10208959053118229_1748789807_o_56bb200eddf2b31c2c6120cb