Dag 40 – Gweru/Safari

Johanna Lann läser volontärlinjen Global på Mullsjö folkhögskola. Hon och några av hennes klasskamrater är i Zimbabwe och jobbar på ett barnhem i Masvingo.

Då har det gått över en vecka sedan den förra uppdateringen. Förra veckan fortsatte vi att jobba vidare på barnhemmet och våra fantastiska ungar där får verkligen tiden här att kännas meningsfull. 

I lördags åkte vi och badade igen tillsammans med vår värdbror och en annan kille från kyrkan. Det blev en härlig dag vid poolen. På vägen hem stannade vi vid matbutiken och handlade vad vi behövde för att laga en svensk middag åt vår värdfamilj på kvällen. Det blev pasta och köttfärssås och marängsviss till efterrätt. Väldigt uppskattad av dem och fantastisk gott tyckte jag!

På söndagen var vi med på världens längsta och varmaste gudstjänst. Vi var där i 4,5 timmar, men den började en timme innan vi kom.. Efter gudstjänsten åkte vi hem och packade och en stund senare begav vi oss iväg till Gweru med våra värdsyskon. Gweru är en lite större stad som ligger ca 2,5 timmar härifrån och staden där min värdsyster Shumirai pluggar på universitetet. I Gweru bodde vi hos min värdmammas syster och hennes man. Supertrevliga människor som var glada att ha oss där. Vi fick även träffa vår värdpappas syster som Shumirai bor hos när hon går i skolan.

På måndagen åkte vi till en safaripark i Gweru, där vi promenerade runt knappt två meter från elefanter, såg giraffer, zebror, gnuer, mm. från en jeep och hängde med lejonungar. Det var så häftigt! På tisdagen shoppade vi lite i stan innan vi åkte ut till universitet och sa hejdå till Shumie och begav oss av hemåt igen.

Vi hade en jättetrevlig resa, men det var samtidigt skönt att komma hem igår. Idag är vi lediga och tvättar, bloggar, jobbar med projekt och fixar allt annat som inte alltid hinns med. Imorgon är vi tillbaka på Alpha Cottages igen. Är faktiskt riktigt taggad! Saknar mina fina ungar..

1

2

3

4