Fredag 20 Maj

Kl 6 på morgonen, innan solen gått upp gick jag till nursery och möts där av massa goingar som kollar på tv. Jag sätter mig längst bak för att hålla koll på barnen. De flesta filmer är lärofilmer med abc ramsor, sånger och danser vilket barnen hänger med på. Alla barnen, 5 som 1 år börjar dansa precis som de gör på tv:n. 7.40 börjar de stora barnen skolan och då körde jag dem dit. När jag kom tillbaka hade vi devotion och sedan frukost.

Idag var det dags för återbesök till sjukhuset för två bröder. Dessa killar kom för några månader sedan och deras hälsa var inte stabil. När de kom hit togs de till sjukhus flera gånger och det visade sig att de var hiv positiva. Nu får de medicin och idag körde jag dem och en auntie (personal) till sjukhuset för att göra lite kontroller och hämta ny medicin. När man ska göra någon kontroll eller hämta medicin är det inte bara att gå dit och få allt klart på fem minuter, det tar ofta flera timmar och så var fallet även idag. Vi var på sjukhuset i 4 timmar. Sista timmen väntade jag med pojkarna i bilen och åt chips och så fick de spela spel på min telefon, mycket uppskattat!

Hemma väntade maten färdig av kocken. Jag får lunch och middag lagad varje dag vilket är en väldig förmån, dock är det inte lika god och aptitlig som man är van vid i Sverige men det får dugaJ

På eftermiddagen var en flicka sjuk och var tvungen att åka till doktorn så då fick jag köra dit. Även här var det mycket väntan då det var många som besökte doktorn denna dag. Vi väntade i nästan två timmar men väl inne hos doktorn gick det väldigt snabbt. När vi kom hem väntade mat igen, denna gången- som varje kväll var det soppa och bröd.

Efter soppan följde jag med tjejerna upp till sig. De större barnen är uppdelade tjejer och killar. Vi kollade lite på tv och pratade lite sedan var klockan lite efter sju och dags att lägga sig för att orka upp till kl. 6. Jag gick runt och pratade med tjejerna vad för sig och så bad jag för dem. I torsdags kväll kom det en 13 årig tjej. Jag hade inte pratat så mycket med henne men hon kollade på mig hela tiden när jag gick runt och bad för de andra tjejerna. När hon såg att jag var på väg mot henne lös hon upp som en sol. Jag satte mig hos henne och vi pratade lite. Hon sa inte så mycket, hon kollade mest på mig med ett stort leende. Hon var så glad, så nöjd och så tacksam. När jag sa god natt så gav hon mig en lång varm kram.

En helt vanlig dag