Hösten är här!

Nu har hösten kommit! Nu är det tröja och raggsockar som gäller! I solen är det skönt med i skuggan och inomhus är det kallt. I lördags var vi i Sydafrikas kallaste område. Vi sprang ett lopp som anordnades där. Vädret bjöd på 3 grader och regn, och ja ni hörde rätt: 3 grader. Jag trodde inte det kunde bli så kallt här. Jag sprang en lite kortare tur med det fanns en längre runda som gick upp på berget och som bjöd på snö och hård vind. Huvudsponsorn för loppet var Husqvarna. Väldigt kul att se, kändes som att man var hemma!:)

I slutet på förra veckan åkte 2 volontärer hem till Sverige efter 4 veckor här. Innan de kom hit hade de samlat in pengar från släkt och vänner vilket har gjord att vi har kunnat hitta på olika aktiviteter med barnen som kostar pengar, något som vi annars inte hade kunnat göra. Vi var t.ex. på en krokodilfarm i måndags då barnen var lediga från skolan. Där fick vi se ormar och krokodiler samt hålla i en krokodilbebis, väldigt uppskattad dag från barnen. Vi har även varit på bio, ätit glass och haft pyssel med barnen vilket inte skulle varit möjligt utan de insamlade pengarna eftersom att de har en begränsad budget till aktiviteter. Christina och Lennart som de heter köpte även en tygkasse till varje barn som de fyllt med en pyjamas, kroppsprodukter, pennor, hårband osv. Glädjen hos barnen över att få en egen kasse, egna produkter var stor! Jag var hos barnen igår kväll och alla barn gick i sina nya pyjamasar och ville bli fotade!

För övrigt så är vi nu bara 3 volontärer kvar. För tre veckorsedan var vi 12 så det blir färre och färre. Färre volontärer innebär mer jobb-mer bilkörning till och från skolan. Det blir många mil per dag och även farthinder. Idag har jag t.ex. passerat 72 farthinder.

DSCN1604 DSCN1569 DSCN1571 DSCN1576 13183056_1188792754473690_844518435_nDSCN1597