I livets vägskäl

Människan tänker ut sin väg, men stegen styrs av Herren.

Ordspråksboken 16:9

I valet och kvalet. I livets vägskäl. Vända blad i livets bok.

Orden och uttrycken är många och tenderar att utformas med en dramatisk klang som anspelar på människors känslor. Vi hyperventilerar. Ringer bästa vännen och ältar i timmar. Gråter och skrattar om vartannat.

Jag har svårt att minnas när jag första gången tänkte tanken att jag ville bli ungdomsledare. Det var ingen eldskrift på väggen och ingen lovsång på högsta volym som fick blodet att pumpa när tanken dök upp. Utan den kom i det tysta. Knappt utan jag ens la märke till det. Tanken växte och grodde, och det blev svårt att hålla den utan för den medvetna tanken.

Betvivlade Gud. Betvivlade mig själv, motiven, förmågan och viljan.
Någonstans utmed vägen dök en jobbannons upp, jag skrev ihop det personliga brevet och friden infann sig i hjärtat när jag tryckte på ”skicka”.

De ord som Jesus använde när Han utvalde lärjungarna var ”kom och följ mig”
För att ge praktisk gensvar på denna kallelse behövde lärjungarna, bokstavligt talat, ta ett steg i tro och följa Jesus. En aktiv handling i samklang med Guds tanke för oss människor.

Någon månad senare, när erbjudandet om att tillträda en tjänst som ungdomsledare, dök upp i inkorgen började hjärtat bulta och det var min tur att ta ett steg i tro och ge mitt gensvar på Jesus kallelse
”kom och följ mig”

Att göra val i livet är inte alltid det enklaste. Det kan vara både skrämmande, krampaktigt och förlamande. Bibelversen i början av inlägget har hjälpt mig en liten bit på vägen, likaså strofen ur Michael Jeff Jonssons sång, ögon som vet; ”Himlen ligger raklång, räknar dina andetag, och ditt hjärtas sköra slag. Den väntar på att du ska börja resa dig och gå, mot allt det du hoppats på”