Lite moppar, ormar och vänner

Nu har jag lagt upp fantastiskt mycket bilder på barnen från förskolan, men vi har ju faktiskt något av ett liv utanför förskolorna också, så tänkte illustrera detta lite. Fram tills nu har ju detta livet mest utspelat sig på Phumelela (men nu kommer vi ju även tillbringa veckodagarna (mån-tors) hos Mama Winnie och vara på Phumelela tors-oklart-ngn-gång-under-helgen.).

Att bo här på Phumelela har verkligen varit jätteroligt och jättemysigt. Vi har lärt känna ganska många av studenterna, haft diverse spelkvällar, kulturdiskussioner/argumentationer, lite översovning och nu även en tacoskväll med dem – mycket trevligt! Vi har ju även vår trogne Smusizu, vår son/betjänt/kärlekspuff/irritationsobjekt/älskling, som ständigt är med oss. Han är fantastiskt fin och rolig och kommer sakna honom fruktansvärt när vi åker, men har fått lite insikt om hur jobbigt det måste vara att uppfostra ett barn…

Han är ju i alla fall begåvad på att måla så det är ju skönt.
1603031

Här har vi vår fantastiskt ödmjuke (host) vän Nkululego. Eller NK för oss som har svårt för afrikanska namn.
1603032

Då ska vi se: Bongseni, Nkululego, Thuli, Innocent och Christ. Från vänster.
1603033

Man måste ju älska hattarna..
1603034

Freeman! En man of God som tycker allt är ”powerfullt”.

1603035

Kapellet som vi spenderar många kvällar i med sång och dans och predikningar av de blivande pastorerna.

1603036

Här har vi den fantastiske ormen som Xawe och France dödade åt oss precis utanför vårt hus förra veckan. Tack för det och fy fasiken för att de finns så nära. Jag och Anna kissade nästan på oss. Sen la vi den på en tallriken för att hallå, man får ju ta vara på fotomöjligheterna!

1603037

Ni får även en exklusiv bild som illustrerar hur bra vi har varit på att städa i Missionärshuset. Vi förlorade nog all respekt vi någonsin haft när vi visade denna för våra afrikanska vänner här. Jag tycker den är rätt vacker och lite poetisk. Kanske.
1603038
Puss & kram!