Lyckan att ha en familj

Jag får ofta frågan: ”när ska du åka hem”. Idag fick jag frågan ”varför ska du åka hem, varför kan du inte stanna här hos oss” Jag förklarade att jag ska hem till min familj som jag bor med. Flickan säger ”vi är en familj, här är mina syskon, du är min syster. Gud har skapat oss och är vår pappa” WORD!

Jag funderar fortfarande på vad denna flicka fick för bild i huvudet när jag berättade om min familj. Att ha en familj att älska och som älskar tillbaka är en självklarhet för mig men bara en dröm för dessa barn. Barnen bor nu här i väntan att få en familj att älska, och bli älskad av. När jag ber för barnen innan de somnar vill nästan alla barnen be för deras familj, att familjen ska komma på besök eller att de ska få komma hem till sin familj. Vissa barn får stanna här längre än andra av olika anledningar vilket innebär att de får se sina kompisar flytta till en familj men att de själva får vara kvar. Att ha en familj är så betydelsefullt! Men barnen är lyckligt lottade som kommit hit. Det innebär att det jobbas med deras familjesituation och framtidsplaner, vilket förmodligen inte varit bra innan. Här på centret GCF finns mycket kärlek och glädje, här är en stor familj och jag är så glad att jag har fått vara med i den! <3