Skivomslag - Ännu en samling

Madness

”Full House – The Very Best Of Madness” (2017)

Skivbolag: Union Square Music/BMG/Border

Genre: Pop

Ännu en samling

Egentligen har det ju redan kommit så många samlingsplattor med detta brittiska ska-fenomen att ännu en är fullständigt överflödig. När det till och med kommit fler samlingar än ordinarie plattor känns det minst sagt lite snett. Samtidigt är det säkert en och annan av oss (mig själv inräknad) som aldrig kommit längre än till Our House och då och då tänkt att det behövs lite mer Madness i hemmet och nu alltså äntligen kommit till skott.

Bandet bildades 1976 i Camden Town, London och svängde loss med en tillgänglig blandning av ska/pop som blev otroligt populär i hemlandet – främst under första delen av 80-talet – och även gjorde visst väsen av sig utanför landets gränser. Splittring av bandet och en comeback under 90-talet som fortfarande är ute och rör på sig med jämna mellanrum.

The Very Best Of Madness är en omfattande dubbelplatta med totalt 42 låtar som spänner över hela karriären. Här finns såklart mycket att gilla som My Girl, Bed And Breakfast Man, Tomorrow’s (Just Another Day), Drip Fed Fred som gästas av Ian Dury och såklart en hel del till. Skönast är det när de kör sin ska mer eller mindre fullt ut. Däremot är det inte alls lika roligt när det tippar över mot popmusiken för mycket. Sammantaget är det en gedigen samling även om det nästan blir lite väl mycket att ta in.