Skivomslag - Brittisk heavy metal av allra bästa snitt

Saxon

”Denim And Leather” (1981/2018)

Skivbolag: BMG/Border

Genre: Hårdrock/metal

Brittisk heavy metal av allra bästa snitt

Med Wheels Of Steel (1980), Strong Arm Of The Law (1980) och inte minst Denim And Leather (1981) befäste brittiska Saxon sin position som ett band väl värda att inte glömma bort. Tyvärr så schabblade de bort sig med ett stort antal högst medelmåttiga album innan de faktiskt på senare år hittat tillbaka till en riktigt bra form igen.

Alldeles nyligen kom återsläpp på några tidiga album ur Saxons diskografi. Favoriten för min del (och även den enda av återutgåvorna jag kommer skriva om) är tveklöst Denim And Leather. Från öppnande Princess Of The Night till den avslutande titellåten så är deten riktig glädjeyra om man gillar den våg av brittisk heavy metal som var så vital i början av 1980-talet.

Simpla men effektiva riff, bra tryck i sången och bra levererat rakt igenom. Denna utgåva bjussar även på en del andra godsaker än enbart den ursprungliga skivan. Vi får två bonuslåtar samt sju låtar från bandets Denim And Leather turné 1981. Sen är det ju aldrig fel med tjockare texthäften med ett gäng bilder från när det begav sig. Råkar man vara obekant med bandet sen tidigare, eller helt enkelt inte lyssnat så mycket på dem så rekommenderar jag denna utgåva varmt.