Skivomslag - Det själfulla mörkret förmedlas på bästa upptänkliga sätt

Louise Lemón

”A Broken Heart Is An Open Heart” (2019)

Skivbolag: Icons Creating Evil Art/Sister Promotion

Genre: Soul/R&B

Det själfulla mörkret förmedlas på bästa upptänkliga sätt

Louise Lemón saluförs under epitet som death gospel, dark soul och nu goth och även om det förstnämnda känns lite som en semantisk omöjlighet är det fullt förståeligt vad som åsyftas efter att hennes andra platta snurrat åtskilliga varv.

Jag älskar den storslagna ljudbilden där sången ligger i förgrunden. Jag älskar refrängerna där rösten används med full kraft och Louise förmedlar ett själfullt mörker på bästa upptänkliga vis. Jag gillar de personliga texterna om omöjlig kärlek, uppbrott och uppgivenhet. Allt tonsätts av ett hemsökt mörker som ger liknande välbehagliga rysningar som Nick Cave och Woven Hand. Denna skiva drar mer åt soulen, men känslan är gemensam och avstickarna mot blues och rock finns även här.

En speltid på blott trettiofyra minuter beror sannolikt på en strikt urvalsprocess och samtliga tio låtar fyller verkligen sin plats. Bland favoriterna utmärker sig den instrumentala Susceptible Soul vars effektiva gitarrspel står stadigt jämte det tunga kompet och det ödsliga pianot. Inledande Sunlight är också en omedelbar favorit tillsammans med den, i sammanhanget, svängiga Cross.

Producerat och mixat av Randall Dunn som tidigare förknippats med storheter som Sunno))), Myrkur och Chelsea Wolfe för att nämna några och det är ingen tvekan om att det ljudmässigt låter fantastiskt om A Broken Heart Is An Open Heart.

Plattan släpps i flera olika format. Utan tvekan rekommenderar jag den limiterade boxen där man får albumet både på cd och på vinyl och dessutom får en riktigt br bonus-cd med en konsert inspelad på Vega i Köpenhamn i slutet av förra året.