Skivomslag - En demonstration av en gigantbox

Wishbone Ash

”The Vintage Years 1970 – 1991” (2018)

Skivbolag: Madfish/No Other

Genre: Rock

En demonstration av en gigantbox

Britterna Wishbone Ash drog igång karusellen 1969 och bjöd sina lyssnare på hårdare bluesig rock med influenser från både jazzen, folkrocken och delvis även psykedelisk rock. Med skivorna Pilgrimage (1971), Argus (1972) och Wishbone Four (1973) cementerade de sin ställning som ett av 70-talets vassare band och även om de hamnat i bakvattnet till årtiondets hårdrocksgiganter finns det mycket gott att upptäcka här.

Vill man köpa grisen i säcken och verkligen gå all in så slänger man såklart ut en väl tilltagen penningpåse på denna digra box med totalt trettio cd-skivor musik, bok, posters, foton, en sjutummareoch en del andra godbitar. Alltså samtliga sexton studioalbum under den eran med outtakes, b-sidor och tidigare osläppta låtar. Utöver det finns här en hel uppsjö av livealbum som såklart är mumma för de som gillar bandet.

Vad motiverar det låga betyget kanske du undrar. Ja, som vanligt när det kommer till såna här snygga och digra utgivningar så är det inget som kommer mig som recensent till del. Av de totalt trettio cd-skivorna har en åtta-låtars promo snickrats ihop och det säger ju sig självt att en dylik så kallad demonstration av innehållet inte på något sätt gör boxen rättvisa. Så huruvida det är värt att lätta lädret för denna pjäs som limiterats till 2500 exemplar kan jag ju inte uttala mig om. Men att Wishbone Ash är ett band värda att kolla upp, det kan vi nog vara överens om.