Bokomslag - En mycket bra guide

Mikael Tellbe

”Lammet Och Odjuret – En Guide Till Uppenbarelseboken: Utökad Nyutgåva” (2017)

Utgivning: Libris

En mycket bra guide

För ett antal år sen var jag fascinerad av eskatologiska böcker som vanligen gick att plocka upp för någon tia på valfritt antikvariat med någon avdelning för kristna böcker. Böcker inriktade på den yttersta tiden, böcker som inte drog sig för ganska långtgående tolkningar i fråga om antikrist, odjuret och dess illavarslande märke 666.

I den vevan läste jag även Lammet Och Odjuret. Nu har det gått tjugo år sen den första upplagan kom ut och det är glädjande med en nyutgåva som både försetts med ett helt nytt kapitel, uppdaterade referenser och fotnoter samt genomgått en viss språklig redigering. Kan väl inte säga att jag minns originalet så mycket att jag direkt kan peka på några skillnader, men jag konstaterar att jag uppskattar den guide till en av Bibelns mest fascinerande och förbryllande böcker mycket. Vill man verkligen ta del av innehållet i Bibelns avslutande bok utan att fastna, eller förvilla bort sig helt i egna tolkningar, är behovet av en initierad vägledare stort. Tellbe är väldigt påläst, och dessutom en duktig skribent, och Lammet Och Odjuret ger en bra hjälp till den rika symboliken.

I samband med läsandet av denna bok rekommenderar jag även Tellbes Tillbaka Till Framtiden (2013) som ger hoppfulla perspektiv på den yttersta tiden.