Skivomslag - En verkligt gedigen introduktion

Torsson

”Hälften Vore Nog” (2017)

Skivbolag: Rim & Reson/Gamlestans Grammofonbolag/Border

Genre: Pop

En verkligt gedigen introduktion

Vad mig beträffar skulle man i princip kunna samla samtliga inspelningar som Torsson gjort, paketera dem i en stilig  box och betitla hela kalaset med någon klatschig variant på ”best of”. För i dessa herrars sällskap är hälften långt ifrån nog, även om det självklart fungerar som en bra introduktion till den karriär som sträckt sig från 1979 och pågår alltjämt.

Inte är det någon liten introduktion heller då det bjuds på tre cd-skivor med 18, 13 respektive 17 låtar; alltså totalt 48 låtar. Mestadels är det låtar från tidigare skivor, och då flera ur backkatalogen är utgångna är detta såklart en välgärning. För oss som redan samlat på oss bandets utgivning är det lite i snålaste laget med bara fyra tidigare (varav två dessutom är livetagningar av tidigare albumlåtar) outgivna låtar. Fast å andra sidan vill man inte gärna vara utan den smått geniala Torskpanett-Annette med strålande rim, stilren vissling och en klassisk Torsson-refräng.

I övrigt är det kalaslåt efter kalaslåt från samtliga plattor med allt från Klippan Centrum, Volleyboll Molly och Max och Nisse via favoriten Islands Of Hawaii och fram till några låtar från deras självbetitlade album från 2016. Som sig bör saknar man alltid något när det kommer till samlingar. För egen del tycker jag att både Hej Kontinent och Ansgars Handskar vore självskrivna, men som bekant kan man ju inte få allt.

Snyggt paketerat, diger låtlista och en riktig guldgruva för de nytillkomna lyssnarna. Lite synd att man inte satsat på en lite tjockare booklet med linernotes och diverse anekdoter från inspelningarna. Men den nyfikne kan ju även investera i Björn Alverfeldts Torsson – Boken Om Det Fjärde Bästa Bandet I Lund (2016) som såklart har en självklar plats i varje bokhylla av värde.