Skivomslag - Enhetlig helhet

1921

”In My Veins” (2017)

Skivbolag: Compunctio/Border

Genre: Lovsång/Psalm

Enhetlig helhet

Det är inte alltid helt enkelt att ge en rättvisande bild av den musik man får ta del av. Än svårare när man inte får ta del av den färdiga produkten, utan – som i detta fall – får en cd-r utan artwork/häfte/omslag, låttitlar eller texter. En pressrelease fanns dock att tillgå och förhoppningsvis överensstämmer låttitlar med den brända skivan.

I pressreleasen får vi veta att 1921 består av David Åhlen, Anders Eklöf och Andreas Runeson. De har samarbetat tidigare och kombinationen av Åhlens bedårande falsett och Eklöfs sakrala elektroniska ljudbild ger en ljuv förening, eller elektronisk kammarmusik som pressreleasen fyndigt benämner den.

Första låten är instrumental och sätter an tonen. I mycket känns skivan som en enhetlig helhet men ska man välja ut enstaka spår så gillar jag The Clear Fount lite extra och är också väldigt svag för In My Veins som är snäppet mer pop än övriga låtar. Kan till viss del känna att lite mer av den varan hade gett lite mer dynamik och minskat känslan av flera låtar flyter ihop en aning. Samtliga texter är skrivna av David Åhlen med undantag av New Worlds och Psalm 115 som är skrivna av Linnea Hofgren (1868-1921), hennes dödsår har för övrigt fått ge namn åt bandet.

In My Veins håller hög kvalitet och även om jag inte lyssnar på denna typ av musik så ofta så blir jag sällan besviken när jag väl tar mig tiden. En klar nackdel denna gång är att jag inte har texterna att följa med i. Oavsett hur smäktande David falsett är, så får jag verkligen anstränga mig för att höra vad han sjunger.

Skivan släpps 24/11-17