Bokomslag - Ett fruktansvärt mord på ett gods

Arthur Conan Doyle, Ian Edginton & I.N.J. Culbard

”Sherlock Holmes: Fruktans Dal” (2017)

Utgivning: Apart Förlag

Ett fruktansvärt mord på ett gods

Ett kallblodigt mord har begåtts på godset Birlstone. Herr Douglas är död och antalet misstänkta gärningsmän är klart begränsat då godset omges av en vallgrav och vindbryggan var nedfälld. Alltså återfinns den skyldige bland någon av de åtta tjänarna, hustrun eller Cecil James Barker. Frågan är bara vem?

Fruktans Dal publicerades först som följetong i tidningen Strand Magazine under åren 1914-1915. Denna fjärde bok roman om den slutledningskvicke detektiven kom att bli den sista. Brukar vanligen hamna lite i skuggan av de tidigare böckerna, men nivån är väldigt hög även här och gillar man en spännande pusseldeckare så kollar man förslagsvis upp även denna.

Likt de tidigare bearbetningarna av Ian Edginton är det en mycket bra serieadaption som säkert tilltalar även dem som vanligen inte läser serier, alternativt dem som vanligen inte läser deckare. Bra tecknat, bra dialoger och en riktigt bra historia där inte minst den andra delen – som är en berättelse inom berättelsen – bidrar till det höga läsvärdet.

Obeservera att alla Ung Tros läsare får 10% rabatt på Sherlock Holmes: Fruktans Dal på http://www.apartforlag.se med rabattkoden #UNGTRO.