Bokomslag - Intressant om Israel

Tomas Dixon

”Israel Och Hela Världens Framtid” (2018)

Utgivning: Sjöbergs Förlag

Intressant om Israel

Tomas Dixon har under många år verkat som bibellärare, författare och inte minst journalist. I denna, hans sjunde, bok ger han sig i kast med ett högkontroversiellt ämne; Israel. Den nuvarande staten Israel tillkännagavs den fjortonde maj 1948. Redan dagen därpå anföll de närbelägna länderna Jordanien, Irak, Syrien, Libanon, Egypter och Saudiarabien men Israel lyckades mot alla odds stå emot sina anfallare.

När sexdagarskriget briserade i juni 1967 var det dock israelerna som stod för anfallet. Eller, var det i själva verket ett nödvärnsförsvar gentemot terrorismen och en rad sammankopplade händelser från de kringliggande länderna? Om detta tvistas det fortfarande även om det långt ifrån är entydigt att israelerna ska ge upp det land som de historiskt haft och fortfarande rimligen kan göra anspråk på då resolutioner som finns inte heller åtföljs av exempelvis Palestina.

Författaren skriver vidare om gudsfolkets betydelse för hela världens framtid och jag tycker det är riktigt intressant när Dixon gör teologiska analyser och/eller hypoteser kring antisemitism, demokratier och de bibliska profetiorna. Han ger ett mycket påläst intryck och argumenterar väl för sina ståndpunkter. Klart läsvärd.