Bokomslag - Malcolm och Charisma får det hett om öronen

Peter Mennigen & Ingo Römling

”Malcolm Max – Kapitel 2: Återuppståndelsen” (2018)

Utgivning: Ades Media

Malcolm och Charisma får det hett om öronen

När detektiven Malcolm Max anlitades för att sätta dit seriemördaren Edward Darkwood gick det inte riktigt enligt plan. Istället för Edward så fängslades Malcolm för mord och spärrades in på Towern i London. Samtidigt har hans följeslagerska och kompanjon Charisma fångats av den ondsinte ingenjören Artful Leech och nere i katakomberna under den fabrik som sysslar med tillverkning av maskinmänniskor – humanoider – vill Arthur komma åt Charismas hjärna till ännu en maskin.
När de båda lyckas fly har de plötsligt alla efter sig; polisen, Leech och maskinmänniskorna och inte minst de kvinnliga spöken till vilka Malcolm lovat att rättmätigt straff ska tilldelas deras mördare.

Det andra kapitlet är ännu bättre än det första. Handlingen rullar på med bättre tempo, dialogerna är både rappare och roligare och tecknandet håller samma höga klass. Slutet väcker förhoppningar om fortsatt god serieläsning i det tredje kapitlet och har du ännu inte börjat kolla upp denna skräckserie som utspelar sig i det sena artonhundratalets London är det dags redan nu. Mycket bra.