Skivomslag - Musikalisk tungviktare debuterar i eget namn

Reese Wynans And Friends

”Sweet Release” (2019)

Skivbolag: Provogue/Mascot Label Group

Genre: Blues

Musikalisk tungviktare debuterar i eget namn

Först nu släpper Reese Wynans ett soloalbum. Efter drygt femtio år i musikens tjänst så är det med all rätt hans tur kan man tycka. Hans färdigheter på keyboard/piano/orgel har anlitats otaliga gånger. Bland annat har han över femhundra konserter med Willie Nelson, medverkan på plattor med Captain Beyonds mästerliga Sufficiently Breathless (1973), Carole King och såklart Stevie Ray Vaughan. En tungviktare med andra ord.

I nutid har han spelat en del med gitarrekvilibristen Joe Bonamassa som är gästartist på denna skiva och även stått för produktionen, som förövrigt är hans första riktiga produktionsjobb.

Skivans tolv låtar är en sprudlande upptempo-resa i soul, blues och rock med idel starka insatser. Mäktigt blås, tighta musiker, stark sång och inte minst Wynans hammond, piano och keyboards som är pricken över i:na. Även om låtmaterialet oftast har ett antal år på nacken så är det sådan kraft i dessa inspelningarna att slutresultatet är mycket vitalt och det är ju nästan omöjligt att lyssna på Sweet Release utan att bli på gott humör.