Skivomslag - Musikermusik

Sterling Ball, John Ferraro & Jim Cox

”The Mutual Admiration Society” (2018)

Skivbolag: Favored Nations/Mascot

Genre: Rock

Musikermusik

Utan att ens ha lyssnat kan man, av gästerna att döma, utgå ifrån att det kommer bjudas på ett färgsprakande spektrum av musikaliskt utövande. Som Steve Lukather (Toto), John Petrucci (Dream Theatre), Steve Morse (Deep Purple, Kansas) eller Steve Vai. Förvisso behöver vi snäva in det hela mot gitarrens domäner, vilket man kanske också kan ana sig till om man är bekant med Steve Vais skivbolag Favored Nations som tillsammans med Mascot ger ut detta album.

Ett gäng musiker som beundrar varandra, som är otroligt skickliga och som gör en instrumental skiva med ett gäng covers; kan det verkligen vara något att lyssna på för alla oss som inte är gitarrister? Svaret är inget rungande ja, men visst finns här tillräckligt mycket att hämta för att även en sån som jag ska få en hel del ut av det hela. Som världens kanske allra bästa riff i Baby Please Don’t Go, som Treat Her Right där slingan från Kinks You Really Got Me också finns med eller det stiliga Disney medleyt i låten som heter just Disney Medley.

I runda slängar trekvarts lekfullt jammande i genrer som pop, rock, jazz, och blues är inte alls dumt att köra bil till eller att ha lite i bakgrunden när vardagslivet tuffar på hemmavid. Det förutsatt att man inte är gitarrist för då finns nog risken att man sitter där med öppen mun och bara vill öva, öva, öva.