Bokomslag - Rafflande spänning med kristna inslag

Terri Blackstock

”Om Jag Flyr: Om Jag Flyr-Serien Bok 1” (2018)

Utgivning: Sjöbergs Förlag

Rafflande spänning med kristna inslag

Tjugofemåriga Casey Coxx har hamnat i rejäla svårigheter. Hon står i vännen Brents lägenhet, hans blod är överallt och hennes DNA bildar tydliga bevis till efterhängsna kriminalare. Tråkiga tidigare erfarenheter av polisen hindrar henne att anmäla det fruktansvärda brottet och trots att hon inte har något att göra med Brents död bestämmer hon sig för att fly. Så gott det går maskerar hon sig, hoppar på en buss och siktar på att hålla sig undan. Brents familj är välbeställda och utökar polisens möjligheter med att anlita krigsveteranen Dylan Roberts för att hitta Casey.

Under resans gång träffar Casey den äldre kvinnan Lucy som erbjuder henne hjälp vilket leder henne in i ännu en kontakt med samhällets skuggsida. Samtidigt gnager tankarna på omständigheterna kring hennes pappas mord – som maskerades som ett självmord – och hur det eventuellt hänger ihop med Brents död.

Jag gillar det rappa tempot där de olika perspektiven av flykt och eftersökande manar till längre sammanhängande läsning och även om man som läsare får reda på mycket information redan tidigt i boken så känns det varken förutsägbart eller konstlat.

Om Jag Flyr är något så ovanligt som en spännande kriminalare med kristna förtecken. För egen del har jag mycket svårt att komma på några andra lyckade försök till ett bra kittlande driv kombinerat med ambitionen att förmedla kristen tro och därför är denna bok ett välkommet tillskott till min bokhylla. Ser framemot de två återstående delarna.