Skivomslag - Riktigt, riktigt bra.

Bison

”You Are Not The Ocean You Are The Patient” (2017)

Skivbolag: Pelagic/Cargo/Creative Eclipse

Genre: Hårdrock/metal

Riktigt, riktigt bra.

Redan EP:n “1000 Needles” som kom för tre år sedan skvallrade om hur musiken skulle låta framöver. Sedan förra släppet har de kanadensiska metalveteranerna i Bison (tidigare Bison B.C.) delvis lämnat staden. Staden. Det är Vancouver det. Plattan handlar därför om att trots att man lämnat en stad/en plats så är man ändå bunden till den. Känslan från staden finns inom en. James Farwell (vokalist) berättar om hur viktigt han tycker det är att berätta en historia. Han berättar att trots att han numera lever på en vackrare och mer naturlig plats, finns den dagliga kampen fortfarande kvar. Albumet handlar därför om att leva. Nya plattan “You Are Not The Ocean You Are The Patient” är en hyllning till Vancouver. Till staden. Till ett liv som varit och fortfarande är.  

Sedan förra fullängdaren har Bison fått ny basist. Numera sköts basisten av Shane Clark (tidigare gitarrist i 3 Inches of Blood). Bandets förra basist var mer för att bygga atmosfär i msuiken, medan Clark är mer rockigt brutal. Därför har musiken på nya plattan blivit mer basdriven.

På nya plattan har Bison influerats av annan musik. Musik som borde ligga längre från dem, som blues och instrumental musik. Resultatet är att plattan fått ett metal/sludge-influerat sound med feta riff, halvlånga instrumentala partier och en ofta kaosartad aggression. Nya släppet sägs ligga lite i samma får som Georgia-banden Kylesa, Black Tusk och Mastodon. Och kanske är det så. En riktigt, riktigt bra platta är det i alla fall.