Bokomslag - Skräck till havs

Tiziano Sclavi, Pasquale Ruju & Nicola Mari

”Dylan Dog: Mellan Himmel Och Helvete” (2017)

Utgivning: Ades Media

Skräck till havs

Lotte Heler, driftansvarig på oljeplattformen Goliath, spelar in ett desperat meddelande som sänds iväg via satellit då en rasande storm brutit radiokommunikationen och även omöjliggör för helikoptern på plats att lyfta. De tvåhundra människorna på plattformen ute i Nordsjön har råkat ut för något fruktansvärt. Någon, eller är det något, har kommit dit och hemsökt dem och frågan är om inte hoppet är ute?

Några dygn har passerat innan man kan sända en båt ut dit och bland annat Lottes man Sven, biologen Jenna Walken och Dylan Dog samt hans assistent Groucho är med bland besättningen. De stora vågorna är oregerliga och i försöket att komma så nära plattformen att det går att bestiga den går kaptenen Elke bet och det vill sig inte bättre än att skeppet krossas mot en av Goliaths stödpelare. Nio stycken ur besättningen lyckas rädda sig upp och påbörjar genast undersökningen om vad som kan han hänt. De hittar Lance Oloafsen som svårt chockad berättar han om en djup borrning. En borrning som gick så djupt att något som inte var olja väcktes. Denna varelse som presenterade sig som Urizen massakrerade och dödade. Sen reste han de döda upp ur sin slummer och upptog dem i sitt medvetande. Men är Lance verkligen att lita på? Och isåfall, hur ska de kunna stoppa Urizen?

Detta äventyr till havs är inspirerat av William Blake (1757-1827) och dennes bok The First Book Of Urizen. Som så ofta förr när det är Dylan Dog i blickfånget är det välgjort, snyggt och skaparna av dessa etthundratrettio sidor har lyckats väl med att blanda in Blake i Dylans värld