Bokomslag - Slagkraftiga drömmar

Tiziano Sclavi, Angelo Stano

”Dylan Dog: Berättelsen Om Ingen” (2017)

Utgivning: Ades Media

Slagkraftiga drömmar

Jag är riktigt förtjust i berättelser som hakar i varandra, som är halvt om halvt fristående men där man som läsare tjänar på att ha läst tidigare utgivningar från författaren. Berättelsen Om Ingen är ett nytt Dylan Dog album där antagonisten Xabaras och Dylans drömkvinna Morgana – båda bekanta från albumen De Levande Döda och Morgana – är viktiga för storyn. Således underlättar det om man redan läst de tidigare albumen för att helt hänga med i svängarna.

”Ingen” begravdes i förrgår. Det hindrar inte honom från att besöka sin tidigare hustru Carol som senare mördas, eventuellt av Bert som hon inlett ett förhållande med. Samtidigt får vi veta att ”Ingen” går i hypnoterapi hos dr Xabaras som är ytterst nyfiken på hans drömmar som antas kunna vara en nyckel till parallella dimensioner och otaliga outforskade världar.

Gissningsvis kommer ännu fler episoder under samma ramverk att översättas till svenska och som läsare blir jag mycket nyfiken på att få veta mer.

Förutom den drygt nittiosidiga berättelsen finns även den andra delen av en intervju med tecknaren Angelo Stano vilket onekligen är intressant läsning om man fäst sig vid mardrömsdetektivens förehavanden.