Skivomslag - Snudd på pur magi precis hela tiden

Beth Hart

”Live At The Royal Albert Hall” (2018)

Skivbolag: Provogue/Mascot

Genre: Rock

Snudd på pur magi precis hela tiden

En nedsläckt lokal. En andäktig, förväntansfull publik. Ur mörkret börjar en ensam röst att sjunga och när spotlighten tänds går Beth Hart genom det sittande publikhavet på Royal Albert Hall sjungandes As Long As I Have A Song. Hälsar på publiken medans hon går fram mot scenen. Vacker som en vårdag med ett leende som tydligt utstrålar hur mycket hon trivs med situationen. Sen är festen igång. Publiken uppmanas att ”Get up and dance” inför Lifts You Up och vare sig det handlar om rock, blues, soul eller eldig gospel, vare sig hon sjunger, sitter vid pianot, trakterar basen eller kombinerar sina förmågor så är det blixtrande bra i två timmar och tjugosex minuter.

Tjugotre låtar från hela hennes karriär med en tonvikt mot de senare årens makalösa skivor och det är baske mig snudd på pur magi precis hela tiden. Oavsett om hon plockar fram bomulls- eller taggtrådsrösten vill man inte att det ska ta slut. Generöst med mellansnack som introducerar och fördjupar låtarna och ett grymt tight band som pricken över i:et.

Utgåvan finns både som DVD/Blu-ray, cd, digitalt och som trippelLP och här klarar du dig inte med mindre än åtminstone både en filmad variant och en i audioformat. För denna recension hade jag tillgång till DVDn som förutom själva konserten har extramaterial bestående av behind the scenes samt en intervju med huvudpersonen själv.