Bokomslag - Sommarlov, spänning och sjörövarskatter

Dan Höjer & Hedvig Häggman-Sund

”Arkeologdeckarna Och Kapten Kidds Hemlighet” (2017)

Utgivning: Semic

Sommarlov, spänning och sjörövarskatter

Det är sommarlov och Marwin och kusinerna Ramses och Neffi ska än en gång bo en vecka hos gammelfarbror Valdemar. När de kommer dit är släktens stora sommarfest i full gång och alla verkar glada och pigga på att umgås. Alla utom Valdemar som inte syns till.
Följande morgon upptäcks en lapp i brevlådan med meddelandet: ”Kom till badplatsen kl 08.05” De tre barnen skyndar sig dit. Först verkar inget hända, men så plötsligt visar sig ett periskop i vattnet och en liten ubåt framträder allt mer. Som väntat är det Valdemar som är ubåtskapten och han har själv uppfunnit sin farkost – Spiggen. ”Hoppa in, det är bråttom!” säger han och trots viss tvekan är snart barnen ombord.
Valdemar berättar om en sjörövarskatt som världens kanske främste pirat, Kapten William Kidd, gömde i slutet på 1600-talet. Den ska visst finnas på ön Oak Island i östra Kanada och de måste åka genast. Professor Grävberg och hans kumpaner Einstein & Einstein har nämligen också fått nys på det hela.
Återigen ett spänningsäventyr för läshungriga yngre tonåringar. Osannolikt och otroligt med tempot uppskruvat till max. Perfekt som sommarlovsläsning.