Bokomslag - Spänning, humor och lärande i en omfattande bok.

Michael Wiander

”Dexter Olsson Adventures: Morfars Hemlighet” (2017)

Utgivning: Visto Förlag

Spänning, humor och lärande i en omfattande bok.

Dexter är ett, av sina föräldrar, åsidosatt barn där pappan lämnat honom och hans mamma som ständigt tycks befinna sig på jobbet. Istället tillbringar Dexter mycket tid med sin morfar som både är upptäcktsresande och uppfinnare och dessutom en hejare på att berätta spännande historier.

När morfar en dag berättar sin hemlighet är snart Dexter indragen i ett äventyr han aldrig kommer att glömma. Morfars ondskefulle fiende Evan Kostroff och dennes armé av svarthattar vill både förinta hela världen och stjäla alla morfars uppfinningar.

Ett högt tempo, med femtiofem kapitel och drygt sexhundra sidor där det ofta går in på sidospår som bär drag av lärobok. I mitt tycke är det på tok för mycket kringberättande och stickspår för att det ska klaffa fullt ut, och nog hade man tjänat rejält på att en hårdare gallring och en ganska markant nedbantning av omfånget. Samtidigt är det spännande mest hela tiden och jag tycker att Wiander får till en schysst blandning av humor, äventyr och lärande där inte minst morfars alla uppfinningar är kul att ta del av.

Nästa del av äventyren med Dexter beräknas komma till sommaren och visst lockar det att få ta del av fortsättningen.