Bokomslag - Striden är i full gång

Robert Kirkman, Charlie Adlard, Stefano Gaudiano & Cliff Rathburn

”The Walking Dead Volym 20: Krig” (2017)

Utgivning: Apart Förlag

Striden är i full gång

Nu börjar det braka loss. En rejäl konflikt där Rick med sitt mer demokratiska styre står i ena ringhörnan och laddar upp mot Negans diktatoriska våldsvälde. Det är verkligen krigens krig, giganternas kamp i den nya världen som vi kommit att känna den efter att zombieepidemin svept över samhällena. Kampen mot de levande döda får stå tillbaka för kampen mellan den spillra av mänskligheten som på olika sätt försöker överleva enligt de nya förutsättningarna. Alexandria, Hilltop och Ezekiels kungarike slår till med full kraft. Negan och hans frälsararmé är beredda. Striden är i full gång.

Utan att avslöja för mycket konstaterar jag att det blir omöjligt att sluta läsa The Walking Dead än på ett tag. Känner viss tveksamhet mot att scenariot mer kommit att handla om människa vs människa snarare än människa vs zombies, men då det ändå ter sig logiskt utifrån den plot som målats upp under flera år så köper jag läget. Sorgligt nog finns förlagan till det att följa även i den icke uppdiktade historieskrivningen där grupper av människor snarare valt att formera sig gentemot andra grupper än mot gemensamma fiender som svält, naturkatastrofer, miljöförstöring och så vidare.

Observera att alla Ung Tros läsare får 10% rabatt på The Walking Dead 20: Krig på http://www.apartforlag.se med rabattkoden #UNGTRO.