Bokomslag - Vacker och sorglig om vartannat

Gunnar Källström

”Säg Att Du Älskar Mig, Tre Gånger” (2017)

Utgivning: Lindelöws förlag

Vacker och sorglig om vartannat

Gunnar Källström har spelat in ett antal skivor med visor fyllda av berättarglädje och det finns ofta skäl att vända sig till dem när man är på musikhumör. Nu lägger han ännu ett strå till sin digra stack och debuterar med romanen Säg Att Du Älskar Mig, Tre Gånger.

En vacker och bitvis sorglig uppväxthistoria om Ragnar som växer upp i Jönköping på 70-talet. Pappan varvar jobb med svår sjukdom och mamma är hemma. Ofta får hon on i huvudet och blir ledsen och då behöver hon mörker och sömn. Men främst behöver hon tabletter, och det (miss)bruket gör att både Ragnar och hans syskon delvis lever som på undantag. Historien vindlar mellan skrönor, sägner och episoder och mitt i allt hittar Ragnar sin väg framåt trots tuffa mandomsprov och plågoandar under skoltiden. Historierna han hörde som barn blir som ett skyddande raster mot utsatthet och en pubertet som aldrig verkar vilja komma honom till del.

Källström har skrivit en väldigt fin bok där det poetiska språket, fantasin och vemodet ger en imponerande helhet och förhoppningsvis är detta bara början på hans författarbana.