Bokomslag - Vem är den sjungande kvinnan?

Henrik Tamm

”Ninja Timmy Och De Förlorade Sångernas Kammare” (2017)

Utgivning: Bonnier Carlsen

Vem är den sjungande kvinnan?

Ninja Timmy och Flores är ute nattetid och övervakar Elyzandrium. Timmy har en gnagande tanke som inte riktigt vill släppa; varför är han inte mer berömd? Varför sjungs det inga sånger om honom? Han har ju ändå varit med om att ta tillbaka skriftrullen om alltings ursprung (i Ninja Timmy Och Den Vita Apans Hemlighet (2015)), han var med när de lyckades häva den förbannelse som drabbade kejsar Istradius (i Ninja Timmy Och Resan Till Sansoria (2014)) och han var även delaktig i att rädda många barn från den blå kaninen (i Ninja Timmy och De Stulna Skratten (2013)).

Mitt i hans funderingar ser de en förmodad inbrottstjuv vid konserthallen Fazoria. Kort därefter dyker även en sjungande kvinna upp i dimman. En kvinna som visar sig vara den uråldriga och ytterst farliga musik-anden Raxxina. Vad i hela världen gör hon där? Och hur ska Timmy, Simon, Jasper och Kasper, Flores, Immanuel, Isis och de andra göra med den stora fara de verkar hamnat i?

Den fjärde boken i Tamms serie om Ninja Timmy håller samma höga tempo och samma hisnande snygga illustrationer som de tidigare böckerna. Starka karaktärer och ett bra tema där det i slutändan visar sig vem som faktiskt är en äkta hjälte. En favorit hos barnen och mycket uppskattat även av undertecknad.