Det är inte lätt att lära sig att gå igen efter operationen

Ibrahima har den rätta inställningen och gör framsteg. Det är en lång process med mycket träning i vårt rehabiliterings tält. Han tar nya tag varje dag och pushar sig själv. Varje dag vill han göra övningarna snabbare så att han kan komma hem snabbare.

En annan patient som vi har fått äran att träffa är femåriga Gamai. När hon var liten fick hon en gryta med kokande vatten över sig. Vilket gjorde att hon har fått kontrakturer i båda armarna och händerna efter brännskadorna. Hon kom till skeppet tillsammans med sin mamma och lillasyster och de blev snabbt en del i vår Mercy Ships familj. Hon har nu blivit utskriven från sjukhuset och bor på Hope Center, även hon gör stora framsteg med rehabiliteringen. Hon kan nu greppa saker med händerna vilket hon inte kunde innan. 

Efter att vi hade jobbat hela helgen var det dags att ta en dagstripp ut till ön Room Island som ligger ca 50 minuter båtfärd. Naturen på ön är så vacker och bruset från vågorna som rullar in på sandstranden får mig att tänka på paradiset :). Det kan inte bli mer avkopplande än så.

Livet på båten rullar på. Föra veckan gjordes de första ortopedi operationerna. De opererar bara barn upp till 15år då det är mindre risk för komplikationer. Barnen har någon sorts felställning på ett eller båda benen. De får därefter ett gips som de ska ha i upp till 6-8 veckor. Sjukgymnastiken börjar på dag 2-5 efter operationen beroende på vad de gjort för operation. Det ska bli spännande att följa dessa barnens resa.

Denna veckan har jag Instagram takeover på Mercy Ships Sveriges instagram så följ gärna dem på kontot mersyshipssverige 🙂

Ha det så bra!

Kramar Evelina     

Postad i: