En dröm tar sin början

Har du någonsin drömt om att göra ditt livs resa och vad skulle den isåfall innehålla?

Upplägget på en sådan resa varierar säkert lika mycket som det finns människor som drömmer… I vår, med start om en knapp vecka, kommer vi att göra slag i saken och förverkliga vår dröm. Sex månader på resande fot, 14 länder och massa upplevelser. Du kan följa det hela på vårt Instagramkonto; ontotheroad, men vi kommer också försöka blogga här på ungtro.com med någorlunda regelbundenhet. Här nedanför finns också en bild med en ungefärlig resrutt.

Jag, Jacob, jobbar på SAU som ungdomskonsulent i vanliga fall men nu är det tjänstledighet som gäller. I botten är jag miljövetare och jag brinner för allt som har med djur, natur och miljö att göra. Dessutom är det i mina ögon en självklar del av min tro, av lärjungaskapet, att ta hand om och vårda Guds skapelse. Här på ungtro.com finns en artikelserie i ämnet för den som är intresserad.

Därför kommer den här resan inte bara att handla om semester. I varje land vi besöker så kommer vi att försöka hitta projekt där människor på olika sätt arbetar för en bättre miljö och för att få människor att ta hand om skapelsen! Det kan handla om allt från ringmärkning av fåglar i Kenya till ursprungsbefolkning som strider för sina rättigheter mot palmoljeföretag i Indonesien.
Vi vill träffa de här människorna, dessa hjältar, och se hur de arbetar och inspireras och lära av dem.

Läget för vår planet är minst sagt allvarligt; klimatförändringar, miljögifter, överutnyttjande av resurser och skogsskövling är bara några av problemen vi står inför. Men mitt i det här dystra så finns det många människor som inte bara accepterar faktum utan som också låter den kunskapen växa till handling. Vi tror det är nödvändigt att vi blir fler som agerar och därför är det viktigt med förebilder och goda exempel att ta efter.

Vi kommer ha speciellt fokus på en organisation, A Rocha International. ARI är en miljövårdsorganisation på kristen grund som arbetar i ett 20-tal länder världen över och vi kommer, där det är möjligt, besöka dem och berätta om deras arbete. Vill du veta mer redan nu så gå gärna in på http://www.arocha.org. Där finns många inspirerande berättelser om människor som låtit ord bli till handling!

Just nu är vi i en ganska intensiv planerings- och packningsfas… det är en hel del som behöver styras upp innan man kan ge sig iväg under så lång tid! Biljetter ska köpas, visum skaffas och kroppar vaccineras… men snart känner vi oss (någorlunda) redo att ge oss iväg.
Första stoppet blir Kenya där vi tar oss direkt ut på savannen för ett par dagars safari på världsberömda Masai Mara. Därefter kommer vi ta en buss från huvudstaden Nairobi till den lilla kustbyn Watamu. Ett riktigt paradisställe vid indiska oceanens stränder. Känns helt ok att lämna det svenska januari-rusket för det… I Watamu så har A Rocha ett ”Field study center” där man arbetar med olika projekt tillsammans med lokalbefolkningen. Hit kommer också forskare från alla världens hörn för att göra undersökningar på den fascinerande östafrikanska floran och faunan. Här finns mer än elefanter… ?

Så välkomna att haka på det här äventyret! Förhoppningsvis blir det både intressant och lärorikt även för er.

Vi hörs igen på andra sidan ekvatorn!

/Jacob & Hanna (som nu har ganska mycket resfeber…)

En någorlunda korrekt resrutt...

Postad i: