Första veckan gjord! :)

Undertiden vi haft föreläsningar den här veckan så har Screeningen här i Conakry håll på. Screening är ett bedömningsteam av sjuksköterskor som gör en snabb bedömning av alla sökande. Det är en snabb bedömning där den sökande får ett svar att den kan gå vidare i processen innan operation eller inte. Om de går vidare får de ett armband med ett datum på då de kan träffa en läkare. Läkaren gör en egen bedömning ev. prover eller Biopsi tas för att få reda på om operationsområdet är god- eller elakartat, de kan även göra röntgen. Därefter får de ett svar om man kan operera eller inte.  Får personen ett ja av läkaren kallas de till operation och får en tid att komma till skeppet.

Patienterna som är godkända för operation får även träffa en dietist då de flesta är undernärda. Det krävs näringsrik mat för att hjälpa kroppen att läka efter en operation, därför har dietisterna en stor roll i att undervisa och ge tips om vad de kan äta innan och efter operation.

Här är lite bilder från screeningen i Conakry som är tagna av Mercy Ships fotografer

  

Under lördagen besökte vi en stor marknad i Conakry. Vi tog taxin dit i ca 20 minuter, fyra personer blev in knödda i baksätet och när vi kom fram var det fullt med folk. Här är lite bilder från marknaden

 

Söndagens äventyr bar av till en av öarna utanför hamnen. Vi åkte ett gäng på ca 35 personer i två öppna båtar. Båtresan tog ca en timma.

På ön fanns det en strand där vi badade i stora härliga vågor. Det är varmt här i Guiena så även fast solen inte lyste hela tiden är man varm och klibbig och får lätt en solbränna, vilket vi fick känna på ordentligt ? Vi fick även uppleva lite afrikansk musik då de helt plötsligt kom en man som tog med sig sina vänner och spelade och sjöng för oss, och så klart så var det också dans!

Postad i: