Gamla och nya platser

Klara Lindqvist, som går Volontärlinjen Global på Mullsjö folkhögskola, bloggar från Sydafrika

HALLÅ LOVERS och förlåt för att ni fått stå ut alldeles för länge utan uppdatering! Anledningar till detta är en stor brist på internet samt diverse sjukdomar. Men denna söndagseftermiddag när vi kom hem från en gudstjänst på University of Mpumalanga så hade internetet kommit tillbaka, och vår lycka var stor!

Vi har nu börjat arbetet på den andra förskolan (som jag ej minns namnet på…. för svåruttalat) där vi ska vara i fyra veckor till och bott ett par nätter hos Mama Winnie, rektorn på förskolan. Jag var dessvärre sjuk hela vistelsen förra veckan men jag orkade ändå vara med när vi välkomnades på förskolan och det är jag väldigt glad för; det var verkligen det vackraste jag varit med om! Alla barn hade målat svenska och sydafrikanska flaggor och sjöng sånger och blåste i vuvuzelas. Vi blev klädda i traditionella Swati-tyger och både barn och lärare höll små välkomnsttal för oss. Var nära till tårar faktiskt, så det ska nog bli bra detta.

Här har vi en länk till en väldigt kort video på hur det såg ut!
https://www.facebook.com/rebecka.lindbom/videos/987779381308391/ 

Detta betyder alltså att vi haft vår sista dag på Thembalethu Preschool, och det var mer sorgligt än vad jag hade trott! Men det var en väldigt fin dag, vi hade med oss ballonger vi blåste upp och körde “The wheels on the bus” med hela förskolan och kramade ett enoooooormt antal barn. Kommer sakna många av dem barnen verkligen.

16022911602292

Postad i: