HEJ från Sydney, Australien!

Vi är Maja Johansson och Viktor Alnervik ifrån Bankeryds Missionsförsamling och vi skriver just nu från Australien där vi för tillfället läser bibelskola på Hillsong College i Sydney. Vi har fått förtroendet att under våren skriva lite blogginlägg för att berätta om hur livet här nere är, vilket vi tycker är superkul att få dela med oss av! sååå HÄNG PÅ!

Hillsong college är en bibelskola som har visionen “to raise, equip, empower and release” unga ledare från hela världen. Skolan ligger knappt 1 timma ifrån Sydneys stadskärna och det är också härifrån som Hillsong Church utgår ifrån. Genom college så tjänar vi i kyrkan, som är i direkt samarbete med skolan. Där får vi praktisera vad vi lär oss samtidigt som vi får en samhörighet i församlingen vilket är något vi uppskattar. College och kyrkan går verligen mycket hand i hand.

Skolan har flera olika inriktningar såsom pastoral, lovsång, produktion, media och dans. Vi är nästan 1500 elever och över 60 olika nationaliteter representerade i college med samma längtan efter att få växa och tillsammans bli mer lika Jesus. Det är mäktigt! Och otroligt kul, intressant och lärorikt att göra livet här tillsammans med så många olika kulturer.

Bild framför huvudbyggnaden under en av våra första veckor

Vill man läsa på mer om skolan finns det en hemsida, hillsong.com/college – där hittar ni allt ni kan tänkas undra över.

Den inriktning vi båda går är dans, så utöver de gemensamma bibel- och ledarskapskurserna vi läser så har vi även teoretiska och praktiska lektioner i dans, vilket är kul att kombinera både kreativt och teoretiskt. Bilden ni ser här är tagen efter en kväll vi hade i slutet av terminen för att visa upp det vi hade jobbat med för resterande i college.

Nu har vi varit här i över 7 månader och vi njuter verkligen av livet! Vi kom hit i slutet av juli förra året och den första terminen gick förbi oss i raketfart. Otroligt intensivt med mycket nya intryck men massa kul. Det blev en termin där Gud verkligen fick visa sin storhet och hur mycket det handlar om att våga lita på honom och lämna sin comfort zone. För en månad sen kom vi tillbaka hit från att ha haft lov i nästan två månader, vilket vi båda två fyllde med mycket resande i Australien men även länder runtomkring. Men det är kul att vara tillbaka och vi är förväntansfulla över vad denna terminen kommer ge. Även om vi redan känner hur tiden går så galet fort här nere! Helt sjukt att vi redan är i mars!!? För som det ser ut nu kommer vi båda att flytta hem till Sverige igen efter denna terminen.

Men tills dess kommer vi dela med oss av livet här och vad vi båda får va med om, hoppas ni vill följa oss och vår resa!

Allt gott,

Maja och Viktor!

Postad i: