Kännetecken av en god Gud

Vi är ett hoppets folk.
Den meningen kom upp i ett inlägg skrivet av en vän på facebook häromdagen.
Jag tyckte det var vackert formulerat. Hoppets folk att jag som människa, som troende och barn av Gud, en del av Hans skapelseverk får ställa mig under den gemenskapen. Hoppets folk.

För några år sedan när jag var ny som ungdomsledare i en församling skulle vi välja undervisningsmaterial till konfirmationen och valet föll på boken Vägens folk. Återigen fastnar jag vid orden vi förknippar och kännetecknar Guds karaktär vid.

Tänk att vi erbjuds att bli en del av ett folk som sätter sin förtröstan till att Gud har en plan. För våra liv, för allas liv och leder våra steg på den väg han vill att vi ska vandra. En väg fylld av hopp för den som känner hopplöshet, tro för den som är modfälld och vi får möjligheten att slå följe med en Gud som känns igen av det ljus Han skiner.

Andra Samuelsboken 22:33 Gud rustar mig med styrka

så att jag vandrar den rätta vägen.

 

Postad i: