Nu är vi äntligen här!

Hej!

Nu är vi äntligen här. I söndags kväll kom vi fram till en varm flygplats och blev upplockade av härliga människor från Mercy Ships.
De första dagarna har varit mycket information, undervisning och rundvandring. Idag har även gjort en brandövning då vi skulle evakuera all ombord på African Mercy (som båten heter).
Än så länge har det inte kommit några patienter till båten utan ett bedömningsteam håller på att träffa de sökande för att se om de har möjlighet att bli opererade. Det finns flera team som arbetar med detta runt om i landet så att fler i Guinea får möjlighet att söka vård. Patienterna börjar komma ombord nästa vecka så då öppnar våra vårdavdelningar och det är där som vi kommer att jobba.

Vi tänkte ge er en liten presentation om oss som skriver denna bloggen.

Det är jag som är Evelina. Jag är 26 år och kommer från Fiskebäck i Göteborg. Är uppvuxen i en kristen familj och har varit engagerad i kyrkan sedan jag var liten. Jag blev klar sjuksköterska år 2015 och har jobbat på Sahlgrenska i tre år. De sensate halvåret har jag jobbat inom provat bemanning i Varberg och Oskarshamn. 
Så länge som jag kan komma ihåg har jag velat åka ut och hjälpa de mest behövande. Jag fick nys om Marcy Ships innan jag började plugga till sjuksköterska och har sedan dess inte kunnat släppa tanken att få åka dit. Nu är jag äntligen här!

Nästa person att presentera sig måste väl bli jag, Johanna Samuelsson. Jag är 28 år, bor i Tynnered i Göteborg. Tog sjuksköterskeexamen 2015 i juni och har sedan dess jobbat 6 månader på barnhjärtcentrum på Drottnings Silvias barn- och ungdomssjukhus och på Neonatal för prematurer födda från vecka 32 i nu ca 2,5 år.
Det har alltid varit något speciellt med Afrika som har lockat mig, så nu känns det verkligen härligt att få vara här i Guinea. Det har varit en längtan i mig att kunna använda mitt yrke till att göra gott, även fast jag gör det även i Sverige blir det en annan sak när man får ge vård till de som annars inte skulle ha möjlighet till det. Ska bli fantastiskt att få möjligheten att göra detta här på MercyShips

Vi är tre stycken som åker på denna resan ihop och här kan ni få läsa en liten presentation som hon skrivit, hon kommer kanske gästskriva lite här på denna bloggen också.

Jag heter Jonna och är också 26 år. Jag är uppvuxen mitt i de Smålänskaskogarna tillsammans med min familj med flyttade till Göteborg för att börja plugga till sjuksköterska för 6 år sedan. Jag har tidigare jobbat med både medicinska och kirurgiska patienter men har de senaste 18 månaderna jobbat på barnakuten på Drottning Silvias barnsjukhus. En stor anledning till att jag pluggade var att jag en dag skulle kunna åka iväg och jobba för de som inte har det så bra som vi har det här hemma. Så när Evelina började prata om MercyShip blev jag genast intresserad och ansökningen började och nu är jag äntligen här.

Detta var lite kort om oss. Om några dagar kommer vi berätta om vår första vecka här ombord på Mercy Ships och lite annat smått och gott.

 

Ha det så bra!

Johanna, Evelina och Jonna

Postad i: