“Nu när jag står är jag längre än min storebror”

24 åriga Ibrahima som inte har kunnat gå på nästan två år gör framsteg. Han flyttades till Hope Center (ett boende för alla patienter som inte behöver sjukhusvård men är behov av uppföljning före eller efter operation) för några veckor sedan. Han gick ner för landgången själv med hjälp av kryckor. Nu återstår mycket träning och flera såromläggningar då hans sår fortfarande läker. Han kommer till sjukgymnasternas tält utanför båten för träning var annan dag. ”Jag känner mig redan längre, jag satt alltid och såg världen från en lägre höjd än andra. Nu när jag står är jag längre än min storebror” sa Ibrahima vid ett tillfälle efter operationen.

Jag är så tacksam att få vara en del av Ibrahimas tillfrisknande. Dr. Gary Parker en av kirurgerna här på båten brukar säga ”Vi kan inte förändra världen, men vi kan förändra världen för en människa”. I Ibrahimas fall så har vi hjälpt honom att gå vilket gör att han kan få en mer normal framtid. Han kan jobba och försörja sin familj. Hans bror som var tvungen att sluta på sitt jobb kan också börja jobba igen. Detta gör att familjen snart kan få två till inkomster att försörja dem och på så sätt hjälper vi fler än bara en person. Och det är inte bara vi här på skeppet som hjälper patienterna, det är alla sponsorer världen över som skänker pengar och sjukhusmaterial m.m. som gör att hela båten går runt. Och alla böner gör skillnad! Titta på Ibrahima, han kan gå igen! Så tack alla ni som skänker pengar och tack för alla böner NI gör skillnad för alla på båten, patienter och deras familjer!

Ha det så bra!

Kramar Evelina

Postad i: