Ship Holiday i Kindia

I helgen har det varit en Ship Holiday med det menas att de flesta av personalen får tre dagars ledighet, fredag-söndag. Vi tre svenskar och 15 andra passade på att åka till Kindia som ligger utanför Conakry. Det tog ca 5-6 timmar dit och detta pga trafiken och de dåliga vägarna. Hade de varit i Sverige hade det tagit 2-3 timmar. På vägen dit stannade vi på en gård som Mercy Ships startade upp när de va i Guinea 2012. Här lär de upp lokalbefolkning att odla organiskt som de sedan kan sälja och få in en inkomst. Det var häftigt att se och höra att Mercy Ships hjälper till med annat än bara sjukvård.?

 

Vid hotellet fanns två vattenfall där vi kunde svalka ner oss från den långa och varma bilfärden. På lördagen vandrade vi upp för ett av alla bergen som finns i Kindia. Vi fick sällskap av några barn en bit av vägen/stigen upp för berget. Det var varmt och svettigt men vilken utsikt vi fick se! På vägen ner brann det i det torra gräset så vi fick springa en bit, vilket gjorde att vi blev ännu varmare. Oklart om det var en anlagd brand, det var en som hörde skott från ett gevär så kanske de använder branden för att skrämma ut alla djur så att det är lättare att jaga. Häftigt och skrämmande att se hur branden snabbt spred sig. Efter den svettiga vandringen tog vi ett svalkande kvällsdopp vid ett av  vattenfallen.

På söndagen badade vi en snabbis innan vi åkte hem igen. När man spenderar fem timmar i en bil tillsammans med andra så får man många härliga samtal och många skratt. Är så tacksam att få vara här! ??

Ha det gott!

Evelina

Postad i: