Omslag - Avskalat sväng i budgetversion

DeWolf

”Tascam Tapes” (2020)

Skivbolag: Mascot Records /Mascot Label Group

Genre: Rock

Avskalat sväng i budgetversion

Upptäckte DeWolff för ett par år sen och tycker verkligen deras senaste skivor varit klart lyssningsvärda. Senaste skapelsen har följande text på omslagets framsida: ”This is DeWolffs new album. It was recorded on the road for less than $50. But it sounds like a million bucks!”.

Klart kul idé att holländarna plockade med sig en 4-kanals kassettbandare från 80-talet. En Tascam Porta 2 närmare bestämt, därav titeln Tascam Tapes. Med trummaskin, en sampler med samplade trumrytmer ur soul- och funk-skrået, en gitarr och så sång lyckades trion med bedriften att få till ett helgjutet album på en fyramånaders Europaturné. 13 låtar som klockar in på runt halvtimmen med en mer avskalad inramning än de gjort sig kända för innan. Lite annorlunda, men då nederlänningarna kan det där med bra riff och starka melodier så ror de projektet i hamn med råge.

Blood Meridian är en kalaslåt i båda tappningarna, Made It To 27 är supersnygg och skönt svängig, Nothing´s Changing har en rassligt skön sampling som hos mig för tankarna till tidiga Beck och här vill man bara lyssna om och om igen. Och så håller det på med korta välavvägda låtar. Härligt!