Omslag - Ett väldigt mörkt drama

Tiziano Sclavi, Dario Argento, Stefano Piani, Corrado Roi

Skivbolag: Ades Media

Ett väldigt mörkt drama

Dylan Dog blir oförklarligt stoppad av en polis och tvingas lämna sin bil. Han blir tvungen att gå och råkar planlöst passera en folksamling som står och köar till en vernissage. Dylan går in och blir presenterad för Elsie Arlington som tagit de där fotografierna som ställs ut på White Cube Gallery. Märkliga omständigheter gör att Dylan bestämmer sig för att gå tillbaka dagen därpå och fråga Elsie vem kvinnan på de mörka bilderna är. Historien som rullas upp är av fruktansvärd karaktär.

Ur Djupaste Mörker är onekligen en mörk berättelse. Ett skrämmande drama med gamla traditioner, sexuellt utnyttjande och ond bråd död. För manuset står den italienska skräckmästaren Dario Argento som ligger bakom några av de mest uppskattade skräckfilmerna som gjorts. På Argento-manér återfinns såklart knivar, död och sexualitet och denna seriebok blir en italiensk giallo i ny tappning.

Inte fullt i nivå med Argentos allra vassaste intriger, men fortfarande riktigt bra och nervkittlande. Att Corrado Roi tecknat för verkligen inte saken sämre. Hans bidrag till Dylan Dog sticker verkligen ut och i Ur Djupaste Mörker överträffar han till och med Reinkarnation (2015), som hör till mina absoluta Dylan Dog favoriter.