Omslag - Närmast serve-ess när Bloom ånyo tar sig svensk ton

Conny Bloom

”Game! Set! Bloom!” (2020)

Skivbolag: Target/Mighty Music/Sound Pollution/Liza B

Genre: Rock

Närmast serve-ess när Bloom ånyo tar sig svensk ton

Conny Bloom påbörjade ett nytt kapitel när han på-svenska-debuterade med Fullt Upp (2016). Lika mångsidig som han är i den hårdare rocken blir det när Bloom fritt huserar bland rock, visa, progg, blues, psykedelia och så vidare.

Öppnar strålande med småflummiga och filmiska (AB) Maffiadojor. Fortsätter med Rulla På som utkristalliserade sig som en favorit redan när den kom som singel för ett tag sen. Fantastisk melodi och en stark viktig text om att gå vidare från dem som inte vill en väl. Tycker han fångar känslan av det monumentala trycket över bröstet och den malande förlamande klumpen i magen på väg mot skolan alldeles förträffligt och i mitt tycke är det skivans klart bästa låt. Även den lugna Jag Tror Jag Trollat Bort Mig Själv är riktigt riktigt stark liksom den sprittande Jag Vill Ha Dig med sin klockrena refräng.

Att jag bara nämnt mina absoluta favoriter betyder inte att resterande låtar inte håller måttet. Långt därifrån. Fyndigt betitlade Game! Set! Bloom! är bra rakt igenom och ett flertal gånger ännu bättre. Härliga texter, kanonbra spelat, förträffligt sjunget och väldig god variation. Faktiskt ännu bättre än förra plattan.