En Gud som vill drömma med oss

Jesaja 43:1  Jag har kallat dig vid namn, och du är min. 

Hösten 2018 åkte jag och en av mina närmsta vänner till andra sidan jorden för att gå en bibelskola där. Vi var på Hawaii och vi fick se Guds kärlek och förstå att Gud bryr sig om varenda kotte på denna jord. Äventyret på Hawaii tog slut och två trötta tjejer anlände till Landvetter i december. Trots tröttheten bubblade våra hjärtan över av allt vi hade varit med om.

Gud vill drömma tillsammans med oss! Han bryr sig om vad som finns på ditt hjärta, det kan till och med vara Han som har lagt en dröm där. Men det händer något alldeles speciellt när vi också väljer att drömma tillsammans med Gud.

På hemmaplan började en längtan växa i mitt hjärta – jag ville berätta för alla om vad vi hade fått vara med om. För mig handlade det inte om några oförklarliga, extraordinära upplevelser. Det handlade om att jag hade fått förstå mer om vem Gud är och hur ett liv med Honom kan se ut. Saker som innan gjort att jag tvivlade eller som jag inte fick ihop, hade liksom fallit på plats. I mina tankar formades en längtan att få sätta ihop en bok med vittnesbörd och bilder för att, i text och bild, visa vem Gud är.

Bokidén vilade ett år innan jag på riktigt satte fart. Jag bjöd in vänner hemifrån, från bibelskolan och kontaktade personer jag inte kände och frågade om de ville vara med. Snart började bilder, texter, dikter, vittnesbörd och illustrationer fylla min inkorg. Jag köpte InDesign, ett redigeringsprogram och började sätta ihop materialet till en bok. I augusti 2020 var den klar. Jag kunde nu hålla ”drömmen” i min hand.

Gud vill drömma tillsammans med oss! Han bryr sig om vad som finns på ditt hjärta, det kan till och med vara Han som har lagt en dröm där. Men det händer något alldeles speciellt när vi också väljer att drömma tillsammans med Gud. När vår bön inte längre handlar om ”mina drömmar” utan om Guds drömmar för mitt liv. Under min tid på Hawaii skiftade mitt fokus. Jag ville inte vara hjälten i mitt egna liv, jag ville att hjälten skulle vara Gud. När vi vänder på steken, och låter vår bön vara ”Låt Din vilja ske” så börjar coola grejer hända. Jag vill uppmuntra dig att ta dina drömmar till Gud och våga drömma tillsammans med Gud. Om du vill, kan du också be Gud att lägga sina drömmar för ditt liv på ditt hjärta.

Bön

Tack Jesus för att du tror på oss och vill drömma tillsammans med oss. Tack för att du bryr dig om både stort och smått i våra liv. Jag ber att vi ska få förstå att vi behöver dig, att det inte är meningen att vi ska leva i egen styrka. Jag ber också att du lägger drömmar på de hjärtan som längtar efter mer av dig. Amen.

Av: Alicia Jakobsson

Mer om boken Klippan hittar du här!

https://www.instagram.com/klippan_/

https://open.spotify.com/playlist/0IT4pUtqosn4o2cp4M3THo

Postad i: