Tiden är nu

Minns du livet innan det här viruset började spridas? Kanske gör du som många andra och tänker tillbaka på tiden som var innan samtidigt som du längtar fram till tiden som kommer efter. Kanske var du en av dem som på instagram la ut “äntligen är 2020, skitåret, slut!” Kanske ser du tiden som är nu, som en tid du allra helst bara skulle vilja spola förbi. Och jag förstår dig. För visst var 2020 ett år med mycket motgångar och oväntade händelser, men tänk om allt det där jobbiga faktiskt skymmer sikten för något större, så mycket bättre? Tänk om 2020 inte var så dåligt som vi faktiskt säger… 

2019 åkte jag iväg på bibelskola. Med mig hade jag ett tungt bagage av flera års kämpande med psykisk ohälsa. År som jag tidigare sett som helt bortkastade och onödiga. Men under den tid som jag var på bibelskolan så fick jag lära mig något nytt. Jag fick lära mig att även i de tuffaste stunder så är Gud verksam. Att även i de stunder när livet känns som mest meningslöst och du helst skulle vilja trycka på “fast forward” knappen, så har Gud så mycket han vill lära, och att så mycket av det som är tufft, är saker som Gud kan använda till något gott. Jag fick höra att “din största kamp kan också vara din största välsignelse”, och för mig gav det en så mycket klarare syn på allt. All den tuffa tid som jag gått igenom var inte bortkastad tid. Det var en tid som jag kunde låta Gud få använda och göra något fint av. 

Jag tror att alla de säsonger vi går igenom är viktiga för Gud. Att han alltid har någonting han vill lära oss. Att även den tiden som är nu, en tid som du kanske ser som bortkastad, är en tid där du kan låta Gud få använda dig. En tid där du kan låta Gud fortsätta forma dig till den han skapat dig till att vara. 

Vi pratar om tiden som var innan Corona och tiden som kommer efter Corona. Men när vi är så fokuserade på det som var innan och det som kommer efter missar vi så lätt tiden som är nu. För det finns en tid nu. En tid nu där Gud vill gå med dig i allt det som sker i ditt liv. En tid nu, som inte är bortkastad, onödig och oviktig. Utan en tid som är viktig, full av lärdomar och en tid för dig att komma närmare Gud. Det är en tid nu, vad vill Gud säga till dig idag?

BIBELORD:
Joh 13:7 Jesus svarade: “Vad jag gör förstår du inte nu, men senare skall du fatta det.”

BÖN: 

Tack Gud för att du bryr dig om var och en av oss. Tack för att du noga utvalt var och en av oss och kallat oss till att leva ett liv med dig. Jag ber om hopp för den som känner hopplöshet och kraft för den som inte orkar. Gå med oss och visa vad du vill lära oss idag. Amen. 

NAMN :
Emmelie Sandström